Fejes Györgyi

Veronai buszbaleset kontra Lázár János

2017. július 07. - fejesgyorgyi

A mindig bűbájosan (cinikusan) mosolygó miniszternek miért nem fagy rá a mosoly az arcára? Miért nem szólal meg és sürget intézkedést  a nyilvánvalóan általa kilobbizott pályázati támogatás ügyében? A 24.u megírta, hogy kedves miniszterünk (már akinek) lakóhelyén az a busztársaság, a Pizolit Kft nyert a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának pályázatán 54,4 milliót, különjáratok biztosítására  Orosháza és Hódmezővásárhely a hét minden munkanapján.

A pályázatbenyújtására még jóval a veronai busz baleset előtt került sor. Ennél a cégnél dolgozott az a buszvezető, akit 2016-ban alvászavara miatt eltiltottak a vezetéstől, aki azt a buszt vezette, amivel a 17 halálos áldozatot követelő baleset történt. Czakó Tibor a Pizolit Kft. busztársaság vezetője tudott a kezelésekről, a betegségről. Czakó Tibor ennek ellenére felelőtlenül beosztotta a leghosszabb járatra, egy nagyon veszélyes útra, ráadásul a cég legnagyobb buszával, gyerekekkel a háta mögött. Gyerekekkel,akik előtt még ott volt az élet. Álmaik,lehetőségeik voltak. A magyar kormány részvétét nyilvánította és segítséget ígért az áldozatok családjának. Vajon mit tettek eddig? Annyit mindenképp, hogy megjutalmazták azt a céget, aki mondhatni felelős ezért a szörnyű tragédiáért. Igaz nem láthatták a jövőt előre. Most viszont lapítanak. Az lenne a minimum, hogy azonnal visszavonják a cégtől az elnyert pályázati összeget! És egy ilyen felelőtlen cégvezetőt örökre eltiltanak mindenféle pályázati lehetőségtől, példát statuálva, hogy még egyszer ne történhessen ilyen megrázó eset. A HVG írása szerint bárki kérdezte a cégvezetőt össze-vissza beszélt, láthatóan lepergett róla a gyászolók segélykiáltása is. A szülők összefogva nyílt levelet tettek közzé a busztársaság bojkottjára. Mert a gyászuk mellett ennyit tehettek. Ennyit tehettek azért, hogy mások ne éljék át azt a kimondhatatlan fájdalmat, amit ők éltek át gyermekük, szeretteik elvesztése miatt. Nyugodtan kimondhatjuk, Czakó Tibor, a pályázatot elbírálók és Lázár János közvetve felelősek a tragédiában elhunyt áldozatok haláláért! És nem csak hagyják,pénzelik is  a felelőtlen cégvezetőt!

Minek kell történnie ahhoz, hogy ez a tolvaj fideszes bagázs végre magába nézzen? Hogy befejezzék végre a közpénzek elherdálását, a saját klientúrájuk zsebeinek tömködését!

A bejegyzés trackback címe:

https://fejesgyorgyi.blog.hu/api/trackback/id/tr112646817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása