Fejes Györgyi

Így gazdagítja a Tápió-mente az Orbán családot és pénztárosát

Valódi rege a Tápiómenti csatorna beruházásról

2017. május 18. - fejesgyorgyi

Itt a bizonyíték, hogy az Orbán-család vagyona (mi az Együtt-ben Orbán vagyonát 303 milliárdra becsüljük) uniós forrásokból, költségvetési pénzből és még a helyiek önrészéből is gyarapodik Elég volt a fideszes strómanokból,helyi kiskirályokból,aki megkárosítják a Tápió vidéken élő embereket.  

A napokban olvashattunk arról,hogy A miniszterelnök apjának a cége szállított betonelemeket a Tápiómenti csatornázásra is. Ezt a beruházást is nagyrészt az EU finanszírozta.

Nézzük mi is a helyzet a Tápió-mentén.

2008-ban hatalmas csinnadrattával megtörtént a bejelentés a Tápió menti gigaberuházásról, a csatornahálózat és szennyvíztisztító telepek megépítéséről,amit a kormány ráadásul még kiemelt beruházásnak is nyilvánított. A lakosok megkötötték a Fundamenta Lakáskasszával a szerződést, ami 265.000 Ft-ról szólt. Havi 1960 Ft-os törlesztéssel. Majd megalakult a Tápiómenti Települések Csatornamű és Vízgazdálkodási társulata és az összeg mindjárt 200 Ft-al több lett. Lakossági kérdésre azt válaszolták, hogy ebből tartják fenn az irodát,az alkalmazottakat. Na már most számoljunk. Ha kb. 30 ezer ingatlant érint a dolog,ha mindenki fizet az 72.000.000 Ft-ot jelentene egy évben. Ez még elméletnek is durva. Ha csak a fele fizeti rendesen (már pedig azért az feltételezhető) akkor is 36 millió egy évben és 8 éve fizetjük, az több mint 288 millió forint! hány irodát lehetne ebből fenntartani? Egy van Nagykátán!!! Hol a lé elvtársak?

2013. március 21-én még nagyobb felhajtás közepette letették a „Tápió menti régió szennyvíz elvezetése és szennyvíz tisztítása” elnevezésű projekt alapkövét.

Hogy miért éppen Tápiószentmártonban, hisz a társulás székhelye Nagykáta?

Azon egyszerű oknál fogva, hogy ott él Czerván György a térség „hallja kendje” Pest megye Fideszes országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára. Aki állítólag szívén viseli a választói érdekeit. Az elmúlt időszak történéseinek fényében ezen azonban már csak nevetni lehet, ha valakinek volna hozzá kedve…

Közel 30.000 háztartás, vagyis kb. 80.000 embert örülhetett vagyis örülhetett volna térségben, amíg meg nem tudtuk,hogy a kivitelező a Mészáros és Mészáros Kft. Nem kell politikusnak lenni ahhoz, hogy tudjuk sokba fog ez nekünk kerülni. Így is lett.

Sőt még a 20 önkormányzat is boldogan vállalta a 20%-os önrészt,amit szinte mindegyik hitelből fedezett. Ma már ők sem örülnek,hiszen kb.30-40 millió forinttal tartoznak a Társulásnak,ez a felvett hitel kamata. Az önkormányzatok 4 országgyűlési képviselőhöz fordultak segítségért (Czerván György, Pócs János, Földi László és Pogácsás Tibor), hogy a REKI-ből nyújtsanak segítséget. A (nem)tisztelt képviselő urak VÁLASZRA SE MÉLTATTÁK ŐKET!

Czerván mondta: „Szóljatok, segítek”...  hát így segített. Kérdezem én,hogy képviselik ezek az emberek a lakosságot,akitől a megbízást kapták? tettek e valamit azért,hogy az önkormányzatok ne görgessék maguk előtt ezt a tartozást, hiszen ez tolódik és veszélyezteti az önkormányzatok működését. Arról nem is beszélve, hogy a települések fejlődését is akadályozza ez a tartozás,mert az érintett  önkormányzatok kivették a fejlesztéseket a költségvetésükből.

Az önkormányzatok tartozása nagyjából 800 milliót jelentett volna, ami elenyésző azokhoz a súlyos milliárdokhoz képest,amit év végén a fideszes-csókos önkormányzatoknak adtak oda jutalomként.

De ugorjunk egy nagyot, elkezdődött a beruházás. Már akkor látszott,hogy hatalmas a zűrzavar, nincsenek megfelelő tervek,több ingatlan nem is szerepelt a tervrajzon. Szinte havonta változtak az alvállalkozók, akiknek fogalmuk sem volt mit végzett az előző szaki. Ja, hogy szaki! Ezt talán kicsit eltúloztam. Segédmunkások magukra hagyva, szakmai irányítás nélkül végezték a munkákat. A problémák pedig csak gyűltek és gyűltek. 2013-ban „Szentmártonkátán például a Rákóczi úton (31-es főút) a csatornahálózat kialakítása után az utóbbi hetekben újraaszfaltozott útburkolaton is jól láthatóan slendrián munkát végeztek a kivitelezők. Az egy hónap alatt meglazult csatornafedlapok miatt a személygépjárművek elhaladását hangos "dohogás" kíséri (a közelben lakó helyiek szerint ez éjszaka például rendkívül zavaró). Hasonló problémával az egyik szomszédos településen, Nagykátán is találkoztunk, ott az Ady Endre úton (31-es főút) van olyan fedlap, amely körül kitört az aszfalt.”

A jelen állapotokról pedig beszéljenek a képek az említett útszakaszról. Több családi házban repedés keletkezett,mert az úttest aszfaltozása előtt nem végezték el megfelelően az ülepítést, földdel való feltöltést, ezért az út több helyen be is szakadt, a mozgás folyamatos.

img_20170517_132416.jpg

img_20170517_132401.jpg

És hogyan gazdagítottuk mi Tápió-mentiek az Orbán családot? Több - neve elhallgatását kérő - vállalkozó információja alapján úgy, hogy a teljes csatorna beruházásban csak és kizárólag Orbán Győzőtől vettek, vehettek! minden beton elemet 3x-os áron és csak  a Mészkő kft szállíthatott, jóval a piaci ár felett, ami a miniszterelnök testvéréé Orbán Gáboré. Helyi vállalkozóknak esélyük sem volt. A lopásra kifejlesztett módszer kiváló és sajnos ellenőrizhetetlen,hiszen a kedvezményezett-jelen esetben a Tápiómenti Csatornamű Vízgazdálkodási Társulása – nem készít elszámolást a szállítóknak kifizetett összegről. Ezt a fővállalkozók tehetnék meg,de ne legyenek illúzióink,hogy bárkinek is kiadják.

Hát így gazdagítjuk mi az Orbán családot!

2017 március 27-én emailben kérdést intéztem a Kovács Norberthez, aki  a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás projektigazgatója volt, hogy hol tart az elszámolás és hogyan érinti az a lakosságot. Kérdésemre a Társulás elnöke tájékoztatott,hogy az említett úr már nem dolgozik a Társulásnál,illetve,hogy még tartanak a munkálatok, nem történt meg a végleges elszámolás. (Nahát…) Nem én voltam az egyedüli, aki kíváncsiskodott,Kóka község képviselő testülete is hasonlóképpen tett,lakossági kezdeményezésre. Kovács Ferenc a Társulat elnökének válaszlevelében az állt,hogy az elszámolásnak nem tesz eleget, mert „a Társulat közfeladatait még nem teljesítette”.

Hajjaj! Valami zavar lehet! „2015. december 8-án rendezett zárórendezvénnyel ünnepelték a 20 település önkormányzatai, a közreműködő szakemberek, a hatóságok, szolgáltatók és kivitelező cégek képviselői a megvalósított projektet.

Az eseményen felszólaltak: Tóth János, a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás elnöke, Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Czerván György, a térség országgyűlési képviselője, agrárgazdaságért felelős államtitkár, valamint Kovács Norbert, a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás projektigazgatója” 

Kovács úr egy 2016.novembe 27-i nagykátai közmeghallgatáson egészen más tájékoztatást adott! 

A Társulat oldalán sem találunk semmilyen információt a beruházásról. Másfél év nem volt elég az elszámolás elkészítéséhez?

Mire az időhúzás? Hamarosan választások lesznek! ha addig kihúzzák és a tájékozatlan,félrevezetett Tápió-menti emberek ismét megszavazzák Czerván Györgyöt, mint a térség „jótevőjét”,utána bármit le lehet nyomni a

Ezt nem hagyhatjuk! Ők Brüsszelt akarják megállítani, mi pedig a korrupciót! Cselekedj velünk!

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

A bejegyzés trackback címe:

https://fejesgyorgyi.blog.hu/api/trackback/id/tr7412519629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása