Fejes Györgyi

Czervánék egy másik Bozsikkal is kitoltak

2017. április 11. - fejesgyorgyi

Czerván György, Pest megye Fideszes országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára nemrég megfenyegette ifj. Bozsik József fogathajtó világbajnokot, a lovas szövetség elnökét, mert kritizálni merte Mészáros Lőrinc gagyi kivitelezői munkáját Szilvásváradon. Nem új ez a tempó, Czerván környékén történt már hasonló egy másik Bozsikkal is.

fideszes_dobrogiek.pngFotó: Origo.hu

Ezekre a Bozsikokra valahogy rájár a rúd. 2000-ben id. Bozsik József díszpolgári címet kapott a nagykátai önkormányzattól, majd 2008-ban ezt tőle az akkori (Fideszes) polgármester, Czerván úr jó barátja egy mondva csinált indokkal visszavonta. Sokak felháborodására,hiszen nem volt titok,hogy „összerúgták a port” egy üzleti tranzakción és a polgármester így állt bosszút.

Az indoklásban az állt: érdemtelenné vált... Az az ember, aki tizenkétszeres magyar bajnok kettes és négyes fogathajtásban, 6-szoros Hajtó Derby győztes, 3-szoros világbajnoki bronzérmes és 3-szoros ezüstérmes, hírét vitte kis hazánknak a sportágában, miközben hazai utánpótlást nevelt?! Valójában neki is egyetlen vétke volt: nemet mert mondani a fideszes nagyuraknak!

„36/2008. (II.12.) képviselő- testületi határozat Nagykáta Város Önkormányzata képviselő-testülete Bozsik József Nagykáta, Petőfi S. u. 15. szám alatti lakostól visszavonja a 12/2000. (I. 25.) számon adományozott díszpolgári címet. A képviselő-testület a 18/1991. (XII. 15.) számú rendelete 7.§ (1) bekezdése alapján alapján rendelkezett a visszavonásról, mely szerint „A díszpolgári címet vissza kell vonni, ha arra az adományozott érdemtelenné válik…”

A fenyegetés és mint látjuk a bosszú nem idegen Czerván Györgytől. 2014-ben, amikor is az önkormányzati választáson nem az ő embere nyerte el a polgármesteri címet, saját falujának lakóit is megfenyegette, kilátásba helyezve ,hogy „lesz nemulass emberek”.

A megtorlás nem maradt el! A fideszes többségű testület addig gátolta, akadályozta az új polgármestert a munkában, hogy a testület feloszlatta önmagát. Csak hogy Czerván úr embere újra házhoz ment a pofonért. A település ismét megszavazta a független jelöltet

Czerván Györgynek a jelek szerint nem számítanak a földijei, csak a hatalom fitogtatása, így az első válaszlépése az volt, hogy abban az évben nem kapott állami támogatást az államtitkár faluja a „Hurkatöltő Fesztivál” megrendezésére, és ezt természetesen az új polgármester nyakába varrták, hogy lássák a falubeliek, hogy milyen rosszul döntöttek.

Sajnos nem egyedi az eset. Az egész országban jellemző,hogy a helyi kiskirályok zsarolásaitól, fenyegetéseitől szenvednek vezetők, vállalkozók és alkalmazottak egyaránt. Nem számít, hogy saját magukat köpik szembe, nem tisztelik azokat az érdemeket sem, amiket ifj. Bozsik József tett le az asztalra, csak hogy politikai hatalmukat fitogtassák. A fenyegetés után jönnek a koncepciós perek? Ugye ismerős ez valahonnan? Sose kelljen még egyszer átélnünk azt a korszakot!

De nézzünk csak bele Czerván úr múltjába: 1982-től a tápiószentmártoni Aranyszarvas TSZ osztályvezetője, 1986-tól főkönyvelő, 1988-tól elnökhelyettes, 1994-től elnök, majd mindmáig a szövetkezetből alakult részvénytársaság elnök-vezérigazgatója: igazi komcsi káder-karrier, nemde? 

Elég volt a fideszes döbrögiekből, a fenyegetésekből, a korrupcióból és a hazugságokból! 2018-ban igazságot teszünk!

 

-----------------------------------
Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.
http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

A bejegyzés trackback címe:

https://fejesgyorgyi.blog.hu/api/trackback/id/tr9412417241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása