Fejes Györgyi

Már megint át vagyunk verve!

2017. november 13. - fejesgyorgyi

cim_nelkuli_prezentacio_2.jpg

Kommunikációs trükk az ingyenes közműcsatlakozásról

A Tápió vidéki csatornázás körüli anomáliák kapcsán egyre több panaszos emlegeti, hogy májusban bejelentették a közművek bekötésének ingyenességét. Akkor mi miért fizetünk érte? - kérdezik.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

A Miniszterelnökség szócsöve Bartal Tamás 2017 májusában hatalmas elánnal jelentette be és  a lakájmédia Origo pedig gyorsan terjeszteni is kezdte, Ingyenes lesz a családok és a kkv-k számára a közműcsatlakozás, vagyis nem kell fizetniük a villany, a víz és a szennyvíz, valamint a gáz bekötéséért.

Örülj magyar, mert most aztán akár 1 millió forintot is spórolhatsz! Na de nézzük csak mennyit és mivel is? Gondolom senkit nem lep meg, ha azt mondom semennyit!

Íme a valóság:

  1. évi LVII. törvény, valamint az ennek végrehajtását szolgáló 157/2017. Kormány rendelet tartalmazza a szabályokat. 

A törvényben konkrétan le van szabályozva hogy mi az, ami ingyenessé vált:

  • a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás,
  • az igénybejelentés elbírálásának díja,
  • a tervegyeztetés,
  • adategyeztetés vagy ennek megfelelő szolgáltatás díja,
  • továbbá rácsatlakozáskor a bekötési vízmérőóra költsége,
  • a bekötési vízmérőóra felszerelésének díja és a nyomáspróba díja alól a legfeljebb 32 mm átmérőjű ivóvízvezeték! és a legfeljebb 160 mm átmérőjű szennyvízvezeték bekötése. Minden másért fizetni kell

Itt van az a bizonyos kutya elásva!.”MINDEN MÁSÉRT FIZETNI KELL”. Ezerszer jelent meg a sajtóban és Bartal Tamás interjújában is azt mondta, hogy ingyenesen beköthetők a közművek. Ami tulajdonképpen igaz is mert ingyenesen”beköthetők”, de a többi járulékos költség kifizetendő! Nem elég, hogy félrevezetnek bennünket, de még a közmű szolgáltatók sem tudnak róla és mindenki mást mond! Az egyik vízmű szolgáltató jól el is hajtott, hogy a sajtó nem mond igazat, mert egyáltalán nem ingyenes, minimálisan 200-250 ezer forintba kerül!! Egy másik környék vízmű szolgáltatója majdnem ugyanezt mondta ott 180-200 ezerről beszéltek.

Szó sincs itt semmiféle ingyenességről, félrevezetés, kommunikációs trükk az egész! A valóság az, hogy maradt minden fizetős, csak egy minimális ügyintézési díjat és az órák bekötésének díját törölték el. Ami jó esetben 5-8000 Ft. Hogy is jön ki az egymillió spórolás?????

Hát ezt kaptuk mi ingyenesen! Nesze semmi fogd meg jól!

Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.

http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fejesgyorgyi.blog.hu/api/trackback/id/tr3513258323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása