Fejes Györgyi

Ne alamizsnát, esélyt adjanak a fogyatékossággal élőknek!

2017. június 09. - fejesgyorgyi

Néztem a hírekben Nyitrai államtitkár urat, amint fennkölt mosollyal jelenti be, hogy akadálymentessé teszik az állami ünnepségeket. Mi van????

Ha valaki nem tudná, ez azt jelenti, hogy lesz jeltolmács, lesz rámpa meg ilyesmi, amit ilyenkor ígérgetni szokás. Ökölbe szorult kézzel hangosan kérdezem magamtól, miért az ünnepségek? miért most? Persze a választ is tudom: választások jönnek. Az ünnepségek fontosak, fontos,hogy sérült társaink is részesüljenek az élményben, de kérdezem én, miért nem azt a megalázó összeget emelik fel amit „fogyatékossági támogatásként „kapnak ezek a beteg emberek? Fogyatékossági támogatást azért nyújt(tana) az állam,hogy  a fogyatékosságból eredő hátrányokat és költségeket kompenzálja! Az állam feladata az lenne, hogy segítse azokat, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Látszat intézkedések helyett valódi támogatást és segítséget adjanak és ne tegyenek úgy mint ha foglalkoznának ezekkel az emberekkel és gyerekekkel! Az ünnepségek akadálymentesítése helyett inkább azzal törődnének,hogy az érintett emberek mindennapjait élhetővé tegyék.

19046564_1343991528984097_327562325_n.jpg

Nézzük a számokat

A fogyatékossági támogatás 2010-ben 19.500 Ft volt, ez 2017-re egészen 20.982 Ft-ra emelkedett!

A hrportál.hu megírta, hogy 2013-ban Balog Zoltán ember(telen) miniszter egy törvényjavaslatot nyújtott be, miszerint „A jövőben nem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegéhez igazodhat a fogyatékossági támogatás, hanem konkrét összegben határozhatják meg, amelyet a nyugdíjemeléssel egyszerre emelnének 

A Kézenfogva Aalapítvány tájékoztatás szerint, A FOGYATÉKOSSÁGI TÁMOGATÁS FENTIEKBEN ISMERTETETT ÖSSZEGÉT 2014. JANUÁR 1-JÉTŐL a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvénynek a nyugellátások évenkénti rendszeres emelésére vonatkozó szabályai szerint, azzal megegyező mértékben emelni kell, az újonnan megállapításra kerülő fogyatékossági támogatást pedig ugyanilyen emelt összegben kell megállapítani 

Nem kell hozzá matekzseninek lenni, hogy ez 1582 Ft-os emelést jelentett. Azt a nemjóját! most aztán jól megtámogatták a fogyatékos embereket.. Három éve viszont egyetlen fillért sem emelkedett! Holott a nyugdíj emelésének mértékével kellett volna megemelni. (1.6 % ) És még ez is alamizsna!

Elgondolkodott már egyetlen korrupt, lélektelen fideszes politikus,aki havonta több százezer forintból,esetleg milliókból él, hogy mennyire megalázó és kegyetlen ez a helyzet? Mire elég ez a pénz? Dehogy! Hisz ha megtették volna nem művelnék ezt,ami mostanában sorozatban zajlik. Ez a kormány nem becsüli se a betegeket, se a gyerekeket, a fogyatékossággal élőket meg pláne!

A KSH adatai alapján 2001-ben 37.938 fő kapott fogyatékossági támogatást, 2015-re ez a szám 114.066-ra nőtt. Ennyi embert hagytak az út szélén! 

És milyen ország az, ahol megtörténhet, hogy egy Asperger-szindrómás gyereket nem engednek ballagni a többiekkel? Éppen őt,akinek támogatásra, figyelemre lenne szüksége, hisz ő nem tud úgy kapcsolatot teremteni mint egészséges társai. Megmondom: beteg és embertelen ország, ahol gyűlölet és megkülönböztetés uralkodik. Mert a fejétől bűzlik a hal.

Azt ígérték senkit nem hagynak az út szélén. Nem is! Belerúgták őket az árokba!

Belerúgták a rokkantakat, munkaképesnek nyilvánítanak olyan embereket, akik önmaguk ellátására sem képesek. Menjenek a munkaerő piacra! De hova? Az akkreditált munkahelyeket is tönkretették. Több mint 400 ezer korhatár alatti nyugdíjas hoztak kilátástalan helyzetbe, amikor a rokkantsági nyugdíjat rokkantsági ellátássá nevezték át, ami gyakorlatilag egy segély-szerű ellátás, tehát bármikor elvehető. Ezek az emberek végigdolgozták az életüket, fizettek az államkasszába és most így bánnak velük? A megváltozott munkaképességű személyek valós helyzete köszönő viszonyban sincs a hamis kormányzati kommunikációval. A megváltozott munkaképességű emberek ellátórendszerének a 2010. január 1-től történő drasztikus átalakítása (megjegyzem 2008.jan.1-től már volt erre irányuló átalakítás, amely pozitív számokat mutatott) vétlen, súlyos betegeket ítél vegetálásra. Nem működik a foglalkozási rehabilitáció sem, a munkavállalók rehabilitációs foglalkoztatásának költségvetési támogatása egyre csökken. (ugyan propagálják, hogy mennyi pénzt adnak az ilyen akkreditált munkahelyeknek, de ez javarészt csak pénzlenyúlás)

 A fogyatékossággal élő gyereket nevelő családok egykeresőssé válnak és sodródnak a létminimum alá. Folyamatosan belerúgnak a szegényekbe. Az országban 3.5 millió ember él a szegénységi küszöb alatt. 4 millió ember él lakhatási szegénységben, komfort nélküli lakásokban. Ők sem kellenek, hisz nincs belőlük haszon, mert politikailag nem aktívak. Beterelték őket a közmunka programba, ahonnan szinte biztos, hogy nincs kiút.

Ezeknek az embereknek nem sajnálatra, alamizsnára van szükségük, hanem tisztességes megélhetést biztosító támogatásokra!

Szociális jólét nélkül a demokrácia csak álom marad! Ébresztő emberek! Már nincs 4 évünk! Az időnk elfogyott, de lehetőségünk még maradt! Ne várjuk meg, hogy emberek százai, ezrei halljanak bele egy korrupt pszichopata uralkodásába! Elég volt az ország megnyomorításából! Mi az Együtt-ben  élhető, békés, Magyarországért dolgozunk, cselekvő pártként olyan államot akarunk, amely védi a kiszolgáltatottak, a szegények érdekeit, együttműködik a szakszervezetekkel és megerősíti a magyar jóléti államot.

 Klassz lenne, ha csatlakoznál hozzánk.

http://egyuttpart.hu/csatlakozz/
Vagy ha támogatnád a munkánkat!
http://egyuttpart.hu/tamogass/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fejesgyorgyi.blog.hu/api/trackback/id/tr5312580581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása